Bugün 3 Yükselen Burcun Tepe Noktalarına bakacağız. Tepe Nokta’nızı www.astro.com adresindeki ücretsiz uygulamayı kullanarak bulabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum, (Tepe Noktası tablolarda “MC” sembolü ile gösterilir). Yükselen Burç’ta olduğu gibi burada da gezegenler varsa, durum, davranış biçimleri, seçimler ve beklentiler değişkenlik gösterecektir.

Diğer yandan ben buradaki paylaşımlarda Yükselen Burçlara göre yazıyorum. Eğer Türkiye’de doğduysanız, istisnai durumlar olmakla beraber, genellikle Tepe Noktası Yükselen Burcunuz ile aynı nitelikteki ve farklı elementteki, bir önceki burçtur. Yine de hesaplamanızı ve Tepe Noktası (MC) burcunuzu bulmanızı tavsiye ederim.

Yükselen Yengeç – Tepe Noktası Koç

Zodyak’ın ilk burcu Koç Tepe Noktası’nda olduğu zaman, liderlik özellikleri, girişimcilik çok kuvvetlidir. Mesleki yaşamda ve toplumsal hayatta kendine güvenli, motivasyonu yüksek bireyler görmek mümkündür. Ancak bireyselliği kuvvetli olan Koç burcunun bu konumu, tek başına yapılan işlerde, inisiyatifin tek kişiye verildiği durumlarda başarılı olma şansını yükseltir. Strateji ve planlama yapmaktan hoşlanmayan, biraz çabuk karar veren davranış biçimleri, riskli durumların doğmasına neden olabilir. Spor, askerlik, cerrahlık gibi alanlarda Tepe Noktası-Koç başarılı olur. Ayrıca her türlü liderlik gerektiren, inisiyatifi ve karar mekanizmasını elinde tutan pozisyon ilerleme ve mutluluk getirir.

Yükselen Aslan – Tepe Noktası Boğa

Tepe Noktası Boğa burcunda olanlar, toplumda güven veren, sağlam, dirençli bireyler olarak tanınmak isterler. Dolayısıyla bu özelliklere uygun mesleki seçimler başarılı olmalarını sağlayacaktır. Ancak değişim direnci ve adaptasyon zorluğu bazen mesleki yaşamlarının yavaşlamasına neden olabilir. Kurallara uymakta, sorumluluklarını yerine getirmekte zorluk çekmezler. Venüs yönetimindeki Boğa Tepe Noktası, değerlerin anlaşılması ve ortaya konmasıyla alakalı her konuda, mesela sanatsal konularda da başarı sağlar. Finans, bankacılık, kuyumculuk, moda, tarım oldukça başarılı ve mutlu olabilecekleri alanlardır.

Yükselen Başak – Tepe Noktası İkizler

Tepe Noktası İkizler burcunda olanlar, mesleki seçimlerinde ve toplumsal yaşamlarında çeşitliliğe ihtiyaç duyarlar. Zaman içinde birden fazla meslek sahibi olmaları, hayatlarının farklı dönemlerinde farklı sektörlerde bulunmaları olasıdır. Topum içinde bilgili, entelektüel pek çok şeye aracılık edebilen bir insan olarak tanınmak isterler. Adaptasyon yeteneği yüksek olmasına rağmen, çalışmaktan sıkılma ihtimalleri de vardır. Mükemmeliyet ve detay gerektiren her işte başarılı olmaları mümkündür. Kariyer yaşamlarında çok önemli pozisyonlarda olmaktansa, arka planda, destekleyici, yardımcı konumlarda olmayı tercih ederler. Sekretarya, muhasebe, servis sektörü mutlu ve başarılı olabilecekleri alanlardır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar