Astroloji ve para ilişkisinde bugün de Jüpiter’in etkilerine bakalım.

Sistemin en büyük gezegeni Jüpiter doğum haritasında hem şans ile hem de büyüme-genişleme prensibi ile bağlantılıdır. Zenginlik, çoğalma, kayrılma ve pozitif karma bu gezegenin sembolizması içinde kabul edilir. Bir doğum haritasında Jüpiter’in konumu, bulunduğu burç, harita sahibinin parayla ilişkisini belirler.

Eğer Jüpiter haritada Boğa burcunda veya 2.Evde konumlanmışsa, çok zorlayıcı açıları yoksa (sert açılar ve gezegenler) harita sahibi rahat para kazanır ve zengin olabilir. Bunun yanı sıra, Jüpiter yöneticisi olduğu Yay burcunda yönetici, Yengeç burcunda yükselim durumundadır. Yay burcunda bulunması hiçbir para evi ile ilişki kurmasa bile şans getirir. Özellikle zorlayıcı açıları yoksa, her türlü kısmet-şans harita sahibinin ayağına gelir. Diğer yandan Yengeç burcunda yükselen Jüpiter, özellikle gayrimenkul alanında zenginlik, bolluk-bereket ve bonkörlük kazandırır.

Ayrıca Jüpiter’in ortak kaynakları sembolize eden 8.Evde bulunması, eşten gelebilecek ve servet olarak nitelendirilecek maddi kaynaklara işaret eder. Jüpiter’in 5.Evde yerleşmiş olması bireyin spekülatif kazançlara ama aynı zamanda kayıplara da yatkın olduğunu gösterir. 11.Evde yerleşmiş Jüpiter ise, kişinin kariyeriyle, çalışarak çok iyi bir kazanç elde edebileceğini, yüksek maaşlı pozisyonlarda mesleğini devam ettirebileceğini ifade eder.

Şans ve çokluk gezegeni Jüpiter’in haritada 2.Evde yerleşmiş gezegen(ler)le ya da bu evi yöneten gezegenle olumlu açılar yapması, bu iki gezegenin birbirlerinin burcunda bulunmaları da paranın rahat akabileceğine işaret eder.

Peki siz haritanızda Jüpiter’in hangi burçta ve evde olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar