Bugün sabah 05:37’de Aslan burcundaki Venüs ile Kova burcundaki Satürn arasında bir karşıt açı kesinleşti. Açının etkisini bugün ve çok hafifleyerek yarın da hissediyor olacağız.

Bu açının başlangıcını 6 Şubat tarihinde kavuşum olarak yaşadık. Arkasından, stresli ve çatışmalı bir aşamasını 25 Mayıs tarihinde atlattık. Şimdi geldiğimiz faz ise sorunların tüm açıklığıyla göründüğü ve somutlaştığı, atılan tohumların filiz vererek elle tutulur hale geldiği, eyleme geçilmezse yıkım ve kopma enerjisinin aktive olacağı bir aşama.

Satürn pek çoğunuzun da bildiği gibi pozitif yönleriyle tanınmaz ve korkulan bir arketiptir. Verdiği derslerle, araya koyduğu mesafelerle ve beline doladığı buz parçalarından kuşağıyla, Satürn “zamanın efendisi” olarak bilinir. Venüs ise geleneksel olarak, aşk, sevgi, evlilik, finans, para, konformizm, lüks ve sanat sembolizmasına sahiptir.

Yukarıda sözü geçen hayat alanlarında, baskıcı, yeniden form kazandırmayı gerektiren, önemli fedakarlıklar ve vazgeçişler gerektiren bazı deneyimlerin yaşanması ve bedellerin ödenmesi bu açının etkisi altında olasıdır.

Bu açı aşk bağlantıları kadar finans dünyasında ve bizim mali kaynaklarımızda da etkisini gösterebilir. Maddi kaynaklarda kısıntılar, bütçede beklenmedik açıklar için önlemlerin kaçınılmazlığı, uzlaşma ihtiyacı bireysel düzlemde yaşanabilir. Büyük ölçekte ise, finans alanında özellikle teknoloji, finans ve sanat dünyasında yeni kararların, kısıtlamaların ve uygulamaların getirilmesi mümkündür.

Bu karşıt açı öncelikle Aslan ve Kova, yanı sıra Boğa ve Akrep burç ve yükselen burçlarının bedensel sağlık, davranışlar, ikili ilişkiler, kariyer, aile, ebeveynler ve ev yaşantısı gibi temel hayat alanlarında etkili olacaktır. Bu alanlarda yaşanan sorunlarda elastikiyet, tolerans ve inisiyatifi ele alarak kurban psikolojine girmemek önemli ve kıymetli olacaktır.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burç ve yükselen burçlarının yaratıcılık, çocuklar, idealler, arkadaşlar ve gruplar, seyahatler, eğitim-öğretim ve kardeşler alanında bazı çatışmalı deneyimler yaşaması ihtimaldir. Ancak elementel uyum nedeniyle sorunlar daha kolay halledilecektir.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burç ve yükselen burçlarının ise bireysel ve ortak maddi kaynaklar, akut ve kronik hastalıklar alanında, yanı sıra çalışma yaşamıyla alakalı muhakkak düzeltme ve tekrar organize etmeyi gerektiren bazı problemlerle karşılaşması oldukça muhtemeldir.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar