Bu sabah İstanbul saatiyle 04:16’da Yengeç burcunun 18.derecesinde bir Yeniay meydana geldi.

Yeniay esnasında ufukta 28° İkizler burcu yükselirken, Jüpiter ile kavuşum halinde olan Tepe Noktasında Balık burcu var. Merkür'ün de çok aktif olduğu bu haritada, 1.Evdeki Güneş-Ay kavuşumu, Uranüs’ten bir altmışlık, Neptün’den bir üçgen, Pluto’dan ise geniş bir karşıt açı alıyor.

Genel temanın, sahip olduklarımızı korumak, bereketi arttırmak, ailevi ve milli değerlere sahip çıkmak adına elastikiyet göstermenin, aklı kullanmanın ve iletişim kurmanın önemine işaret ediyor. Yengeç genel teması altında, bu Yeniay’ın aileyle ya da aile bildiklerimizle, kendimizi güvende hissedeceğimiz ortamlarda, sıcak ve samimi ilişkiler kurmak, başlatmak ve yenilenmek için fırsatlar yakalayabileceğimizi ifade ediyor. Uranüs’ün ve Neptün’ün olumlu açıları, bu bağlantıların sürprizli, ilahi duygularla ve karşılık beklemeksizin oluşturulabileceğinin göstergesi.

Ancak Pluto karşıtlığı ve yanı sıra Venüs-Mars kavuşumunun Satürn ile yaptığı karşıt açı, özellikle birebir ilişkilerde baskı unsuru olabilecek, güç dengelerini gündeme getiren, geleneksel değerlerin yansımalarıyla çatışmalara neden olabilecek bazı gerginliklerin yaşanabileceğinin de ifadesi.

Venüs-Mars kavuşumunun Satürn ve Uranüs ile Sabit burçlarda oluşturduğu T-kare maddi konuların bu dönemde gündemde olabileceğinin göstergesi. Özellikle sosyal faaliyetler, yolculuklar, tatiller, lüks harcamalar, eğlence ve eğitim giderlerinin sınırları zorlaması olası. Bu konulardaki bütçe kararlarında, harcamalarda ortak hareket etmek, daha kapsamlı analizler yapmak çözüm olabilir.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasının 1.Evine düşüyor. Dolayısıyla sularımızda bir tazelenmenin, yenilenmenin olması, eski berraklığına kavuşması, yapılan çalışmaların iyi sonuç vermesi büyük olasılık. Bunun yanı sıra Güneş-Ay kavuşumunun 5.Evdeki Venüs ile ve Tepe Noktası ve Jüpiter’in 9.Evdeki konumu ve TC Güneş’i yaptığı olumlu açılar yasakların iyice gevşeyeceğini, sanatçıların, eğlence sektörünün bu durumdan olumlu etkileneceğini göstermekte.

Ancak yine Venüs-Mars kavuşumu, Satürn ve Uranüs arasında meydana gelen T-Kare, ekonomik durumun zorluğuna, enflasyon ekonomisine doğru kaymaya, beklenmedik zamlara ve vergi uygulamalarına da işaret etmekte. Aynı açı, doğal afetlerle alakalı olarak da uyarıcı niteliğinde. Uranüs’ün bu T-Karede fokal gezegen olması, halk hareketlerinde, yolculuklarda, sosyal bağlantılarda beklenmedik, hedefleri tam tersine döndüren, istikamet değiştiren bazı etkilere de açık olduğumuzu gösteriyor.

Yengeç burcunda meydana gelen bu Yeniay’ın sizlere bolluk, bereket, sıkı aile bağları, güzel bir tatil, bol bol yüzme imkanı, evinizde rahatlık yaratacak değişimler getirmesini dilerim. Burçlara ve yükselen burçlara göre Yeniay etkilerini bir sonraki gönderide bulabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar