Mars 23 Nisan’dan bu yana Yengeç burcunda devam ettiği yolunu bugün saat 16:35 itibariyle tamamlayarak, Aslan burcuna geçecek. 29 Temmuz 2021 tarihine kadar burada kalacak.

Mars Ateş elementinden olan Koç burcunun yöneticisidir, Aslan da Ateş elementinden olduğu için doğası gereği burada fonksiyonlarını gayet iyi yerine getirir. Ancak Mars’ın Aslan’daki bu seneki hareketi biraz daha zorlayıcı olacak. Karşıt burcu Kova’daki Satürn ve yine Sabit bir burç olan Boğa’daki Uranüs ile oluşturacağı açılar, Haziran sonunun, Temmuz başının sıkıntılı geçeceğine işaret ediyor.

Aslan burcu dominant yapısıyla, yönetmeyi ve hatta tahakküm etmeyi sevmesiyle bilinen, ama kararlılığı, babacanlığıyla da tanınan bir yapıdadır. Mars’ın kontrolsüz yanı burada stabilizasyon kazanarak, hedefe odaklanabilmeye, dayanıklılığın önemli bir araç olarak kullanılmasına yardımcı olur.

Ancak Aslan burcunun gururlu, eleştiriye ya da ciddiye alınmamaya gelemeyen yapısı, bazı aşırılıklara da neden olabilir. Aslan burcu normalde sıcak kanlı, samimi bir davranış şeklindedir. Dolayısıyla transit halinde bulunan gezegen de bu özelliklerin etkisi altındadır. Ancak savaşma, karşılık verme, tepkisellikle bağdaştırılan Mars’ın Aslan’daki konumu, saygı, alaycılık, şakalar ve samimiyet sınırları konusunda dikkatli olmamız gereğine işaret ediyor.

Aslan burcu genel olarak kalp sağlığıyla alakalı olduğu ve yazın sıcak günleri de başladığı için, özellikle bu konuda da dikkatli olmak gereklidir.

Özellikle Aslan yükselen burçları ve burçları bu dönemde çok enerjik, dirayetli, mücadeleye hazır, ama her zamankinden daha çabuk öfkelenebilen bir yapıda olacaktır. Kavgaya, tartışmalara açıklık, tolerans düşüklüğü, acelecilik, daha dürtüsel karar almak, sabırsızlık görülebilir.

Aynı şekilde diğer Sabit, Boğa, Akrep ve Kova burç ve yükselen burçları da bu dönemde her zamankinden daha atak, çabuk sinirlenebilen, öfkesini kontrol edemeyen, kazaya eğilimli bir yapıda olabilirler. Hissedilen yoğun gerginliğin ve enerjinin doğru kullanılması, kararlılıkla yönetilmesi bu düşük bir enerjiyle hayata katılımda bulunduklarını hissedebilirler. Bu burçların hayatlarındaki önemli alanlar etkileneceği ve az da olsa mücadele gerektiren durumlarla karşılaşabilecekleri için, rasyonelliklerini korumaları, öfkelerini kontrol etmeleri ve enerjilerini yüksek tutmaya çalışmaları çok değerli olacaktır.

Koç, İkizler, Terazi ve Yay burçları ve yükselen burçları için Mars’ın bu konumunda kalışı nispeten daha rahat olacaktır. Sosyal yaşamlarının, ilişkilerinin, kardeşleriyle ve çocuklarıyla bağlarının gündemde olması söz konusudur. Zaten haritalarında bu alanlarda daha sıcak, samimi ama karar alıcı yaklaşımlara aşina oldukları için, yoğunlaşan enerjiyi yönetmekte zorlanmayabilirler.

Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık burçlarının ve yükselen burçlarının özellikle maddi konulara odaklanmaları söz konusu. Bu alanlardaki kararlarda mümkün olduğunca akılcı davranmaları gerekebilir. Ayrıca yoğunlaşan günlük iş akışı sağlık alanında ihmallere de neden olabilir. Gerek akut gerekse kronik hastalıklara bu dönemde daha fazla dikkat etmek, dönemin rahat geçirilmesinde etkili ve faydalı olacaktır.

Mars’ın bu konumunu hepimizin hasarsız ve enerjimizi kaybetmeden tamamlamamız dileğiyle.


Yorumlar

Popüler Yayınlar