14 Mayıs tarihinde Balık burcuna geçen Jüpiter, bugün 18:06 itibariyle bu burcun 2.derecesinde geri hareket etmeye başlıyor. Bu dev gezegen geri hareketine 18 Ekim tarihinde, Kova burcunun 22.derecesine gelinceye kadar devam edecek.

Her 13 ayda bir dört aylık dönemler halinde geri hareket eden Jüpiter, bizi edindiğimiz bilgileri, öğrendiklerimizi, büyüttüğümüz, genişlettiğimiz konuları gözden geçirebilmemiz için içimize dönmeye davet eder. Büyüme, genişleme, ilerleme, edindiğimiz başarılar, öğrenerek senteze vardığımız konular bu dönemde en az bir kez daha gözden geçirilmek, içselleştirilmek üzere gündemimize gelir.

Jüpiter’in geri hareketi ilerlemeye devam etmeden önce, gelinen noktada eksikleri saptamak, tamamlamak için alınan “ek süre” gibidir. Sanki bir sonraki ilerleme, gelişme fazında elde edileceklere hazır olup olmadığımızı kontrol etmek söz konusudur. Ayrıca bu geri hareket dönemi, aşırıya kaçmış her türlü davranışın, duygunun, düşüncenin ve beklentinin dengelenmesi için de bize bir şans tanır.

Jüpiter’in geri hareket döneminde doğum haritanızda bulunduğu burç ve eve bağlı olmak kaydıyla, beklentilerimizi gerçekçi seviyelere çekmek, elde ettiklerimizi hayatımıza tam anlamıyla entegre etmek, eğreti öğrenilmiş bilgiyi, içselleştirerek sentezlemek fırsatlarını yakalayabilirsiniz.

Jüpiter’in geri hareket dönemlerinde, aşırı büyüme, genişleme politikalarına gitmemek, “çok iyi” diye nitelendirdiğimiz her şeyin içinde bir balonun olup olmadığına bakmak, gerçeklerden uzaklaşamamak en önemli tedbirler olarak sıralanabilir. Bu dönemi yeni adımların alt yapısını hazırlamak, planlamak ve eksik donanımları tespit etmek için kullanmak çok akıllıca olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar