10 Haziran 2021 Perşembe günü saat 13:52’de İkizler burcunun 19°47´ noktasında bir Güneş Tutulması gerçekleşecek.

Ay tutulmasından evvel sizlerle paylaştığım üzere, Güneş ya da Ay Tutulması olsun her ikisi de tarih boyunca pek çok uygarlık tarafından korkularak izlenen gökyüzü olayları olmuştur. 26 Mayıs tarihinde yaşadığımız Ay Tutulmasının sembolizmi üzerinde durmuştuk. Şimdi sırada Güneş olduğuna göre, bir de bu tutulmanın ne anlama geldiğine bakalım istiyorum.

Ay tutulması gibi Güneş Tutulmasının da radikal değişimlerin habercisi olduğunu, doğum haritasında temas ettiği noktaların sembolizması ve haritanın vaadi doğrultusunda katalizör etkisiyle olayları hızlandırdığını, yeni durumlar, oluşumlar ve anlayışları hayatımıza ve kişiliğimize entegre etmemizde önemli rol oynadıklarını bir kez daha hatırlatmak isterim.

Güneş Tutulması, Güneş ve Ay’ın kavuşum halinde, yani Yeniay’da, Ay’ın Güneş ile Dünya arasına girerek, Güneş’ten gelen ışığın kapanmasına neden olmasıyla gerçekleşir. Tutulmaların olabilmesi için, Güneş ve Ay’ın aynı enlem ve boylamda, Ay Düğümlerine en fazla 18° uzakta konumlanmış olması gerekir.

Güneş Tutulması Yeniay fazında gerçekleştiği için, yeni adımların, başlangıçların, eylemlerin ve kararların hızla ve belki de sürprizlerle hayatımıza girmesi zamanıdır. Yine de çok önemli bir gösterge olduğu için yeniye yer açmak üzere sonlanmaları, bitişleri ve tamamlanmaları da beraberinde getirir. Ay tutulmasında olduğu gibi, bu deneyimlerin tutulmalardan hemen sonra gerçekleşmesi de şart değildir. Altı ay ila bir sene içerisinde bu dereceler, diğer transitlerle tetiklendikçe, kendimizi sürpriz bir şekilde yeni kararlar ve eylemler içinde bulabiliriz.

Hangi tutulma olursa olsun Güneş-Ay ikilisinin, yani Işıkların sağladığı dengelerin bozulmasına ve tek yönlülüğe işaret eder. Astroloji’de Güneş’in sembolizması dahilindeki yaşam enerjisi, ruh, öz, objektivite, rasyonellik, otorite, baba, yönetim-yöneticiler ve ışığın aydınlattığı gerçek tutulma süresince karanlıklarda kalır.  

Genel etkilerinin yanında bireysel haritalarda başta Güneş, Ay ve Yükselen Burç olmak üzere, herhangi bir astrolojik nokta ile tutulum haritalarındaki derecelerin ilişki kurması (açı yapması) daha yoğun etkilerin yaşanmasına neden olur. Gezegenlerin ya da astrolojik noktaların burç ve ev konumlarına göre, ilgili konularda ve hayat alanlarında kadersel başlangıçlara, yeniliklere ve bazen de yeniye hizmet eden sonlara yer açar.

Tutulma doğum gününüze denk geliyorsa sağlığınıza, ilişkilerinize, iş yaşantınıza daha önem vermeli ve tedbirli olmalısınız. Bir başlangıç dönemi olmasına rağmen, bu Güneş Tutulmasına özel, Merkür geri hareket ettiği için, hemen adım atmamalı, sabırla bekleyerek, çok boyutlu düşünmeye, veri toplamaya gayret etmelisiniz.

Sevgiyle,


Yorumlar

Popüler Yayınlar