Bugün akşam saatlerinde (22:26) İkizler’deki Venüs ve Balık burcundaki Neptün arasında zorlayıcı bir açı kesinleşecek. Bu açının etkisini bugün, Cuma günü ve hafifleyerek Cumartesi günü de hissediyor olacağız.

Venüs ve Neptün aslında kavramsal olarak birbirine benzer. Ancak Venüs aşkın, sevginin yanı sıra maddi değerler, maddeyi elde etme ve kullanma kapasitemiz, estetik yaklaşımlarımız gibi dünyevi kavramlarla da bağlantılıdır. Gaz ve tozdan meydana gelen Neptün ise ilahi olanla, kutsalımızla ve anti-maddecilikle alakalıdır. Bu elle tutulamayan yapıtaşlarından oluşan gezegen, değdiği her şeyi kendisi gibi çözülmeye, dağılmaya, form kaybetmeye, karmaşık hale getirmeye eğilimlidir. Dolayısıyla iki gezegen arasındaki bağlantı da kare açı olduğu için, gerginliklerin, çatışmaların ve enerjinin doğal akışından uzaklaşabileceğinin göstergesidir.

Kaynağını Mart ayının ortalarından alan bu açı, maddi ve manevi değerlerle alakalı kavramsal kargaşaların ortaya çıkmasına, irrasyonel değerlendirmelere, gerçeklerden uzaklaşma olasılığına işaret eder. İlişkilerde yanlış anlaşılmaların ve alınganlığın yoğun görülmesi, hayal kırıklıklarına, güven kaybına ve kendimizi kaygan bir zeminde hissetmemize neden olabilir.

Değişken nitelikteki İkizler ve Balık burçlarında meydana gelen bu açı, doğal olarak önce bu burç ve yükselen burçların sonra, Başak ve Yay burç ve yükselen burçlarının 20-24. günleri arasında doğanları daha yoğun etkileyecektir. Ayrıca Değişken burçların 20-24 derecesinde herhangi bir astrolojik noktaya sahip olanların da dikkatli olması fayda sağlayacaktır.

Bu dönemde başlayan ilişkiler, alınan maddi kararlar, verilen borçlar, çekilen krediler, önemli alış-verişler ve yapılan anlaşmalar bu senenin Ağustos ayının 2.haftasında yaşanabilecek deneyimlerle problematik bir hal alabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar