İkizler tam anlamıyla iletişim, akıl ve zekayla alakalıdır. Her yaştaki İkizlerin varoluşunda düşünceler, fikirler ve bunları ifade etmek isteği vardır. Küçük İkizler mental kapasitesini ve aklını ölçmek, işlek zekasını kullanmak için, uyaranlara ihtiyaç duyar. İkizler çocuğunun iletişimsel yanı da kuvvetli olduğu için, bulunduğu çevrede dikkatini çeken her şey, herkes ve her olay hakkında soru sorar, bilgi edinmek ister, dahası zaman içerisinde öğrendiklerini diğer insanlara aktarmak ihtiyacını hisseder.

Güneş Sisteminin en küçük ve içteki gezegeni Merkür tarafından yönetilen İkizler’in çok yönlülüğü, erişkinlikte aynı anda farklı konularla ilgilenme, çeşitli alanlara kanalize olabilme olarak ortaya çıkar. Merkür etkisiyle küçük İkizler hızlı hareket etmeyi, durmaksızın değişiklikler göstermeyi ve büyüyünce de çocuksuluğunu korumayı becerir.

Küçük İkizler dikkatini farklı alanlara kolayca kaydırması, konsantrasyon bozukluğuna, ileri seviyede hiperaktiviteye neden olabilir. Hayatının hiç bir alanında tek bir şey veya tek bir konu ile yetinememesi belirgin özelliğidir. Bu da, huzursuzluk, çabuk sıkılma olarak ortaya çıkar.

Konuşması ve sözlü ifadesi hızlı gelişir, etrafında olup bitenlerin kolaylıkla farkına varır. Konuşma kadar işitme yeteneğinin de kuvvetlidir. Ama işitme yeteneğinin kuvveti, iyi bir dinleyici olduğuna göstermez. Sadece sizi dinlemesi, karşınızda hareketsiz kalması ve kendini size tam anlamıyla vermesi, maalesef olası değildir. İkizler erken yaşlardan itibaren sosyalleşmek ve insanlarla birlikte olmak ister. Utangaçlık nedir bilmeyen İkizler, farklı insanlarla kolayca dostluk, arkadaşlık kurabilme yeteneğine ve yeterli özgüvene sahiptir.

İkizler mental yönden hareketli olduğu için öğrenmeyi sever. Ancak, formal eğitim metotlarının bu çocuğa hiç uygun olmadığı, ancak yüzeysel düzeyde yarar sağladığı da gerçektir. İkizler için uzun saatler boyunca bir konuya dikkatini vermek çok zordur. Dış uyaranlara açıklığı ilgisinin kolaylıkla dağılmasına nedendir. Sözcükler arasında kolayca bağlantı kurma yeteneği, farkında olmadan bir konudan diğerine atlamasına neden olur.

Sevgiyle

Yorumlar

Popüler Yayınlar