Bugün 20 Mart yani Bahar Ekinoksu ve Güneş’in 0° Koç Noktasından yeni bir yolculuğa başlamasının ilk günü. Yani astrolojik olarak bugün yeni bir yıla başlıyoruz.

Latincesi “Equinox” olan sözcük “equal night” yani eşit geceden türemiştir. Yani gece ve gündüz, aydınlık ve karanlık sürelerinin eşit olduğu iki günü ifade eder. Bir bahar bir de sonbahar olmak üzere bu durumu dünya üzerinde iki kez yaşarız.

Hangi mevsim olursa olsun ekinokslar ve gündönümleri Dünya üzerindeki bizlerin hayat kaynağı Güneş ile olan ilişkimizde belirleyiciliğe sahiptir. Yani ekliptik üzerindeki bu noktalardan Güneş’in geçişi ya da bizim dilimize çevirirsek bu günler, yeni bir mevsimin başlangıcını müjdeler.

Bu noktalardan geçiş anına göre çıkartılan astrolojik haritalar, 3 aylık dönemde ekonomi, ticaret, siyaset, sağlık ve genel halk davranışları hakkında bizlere ipuçları verir. Yani aslında söz konusu mevsimde enerjinin kullanımı ve açığa çıkış şekli daha mevsimin başında bellidir. Bu haritaların bizlerin kişisel haritalarımızla ilişkilendirilmesi de yine bireysel bazda ipuçları sağlar.

Bugün yaşadığımız Bahar Ekinoksu, canlanmanın, hayatın yeniden doğmasının, tohum atmanın ve yeni projelere, yeni adımlara niyetlenmenin sembolüdür. Bir bebeğin doğuşunu karşılarcasına bugün kendimiz, sevdiklerimiz ve bütünün hayrı için hep birlikte iyi dileklerde bulunalım.

Sevgiyle, 


Yorumlar

Popüler Yayınlar