Kadim bir dil olan Astroloji’nin bizlere olan faydasını bir kere daha sizlerle paylaşmak istedim. Anlaşılması bu kadar zor olan, sembolik bir dili öğrenmek, ya da bizler gibi “çevirmen”ler vasıtasıyla anlamaya çalışmak bize ne kazandırır?

İ.Ö. 460 yılında Kos adasında doğan ve hekimliğin babası olan Hipokrat, “Astroloji bilmeyen bir doktorun kendisine doktor demeye hakkı yoktur” diyerek bu ilimin değerini ve önemini vurgulamıştır. 17. ve 18. yüzyıllarda Astroloji üniversitelerde ders olarak okutulmuş, tarih boyunca Galileo, Benjamin Franklin ve Carl G. Jung gibi çok önemli şahsiyetler tarafından yoğun şekilde kullanılmıştır. Dünyanın en zengin iş adamlarından JP Morgan “Milyonerlerin astroloğa ihtiyacı olmayabilir ama milyarderlerin vardır” demiştir.

Astroloji’nin gezegensel döngüleri temel alarak, finans, aşk, aile hayatı, kariyer ya da diğer pek çok konuda bilmek istediğimiz öngörüleri elde etmek için çok kuvvetli bir araç olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. Yaşamdaki dönüm noktalarını ve bunların zamanlamasını Astroloji’den daha iyi tespit edebilecek hiç bir araç-yöntem yoktur.

Fakat ya bir doğum haritası? Doğum haritası bize ne anlatabilir? Filan gezegen falan gezegenle şu-bu açıyı yapıyormuş. Bunlar nedir?

Psikolojiye eşlik eden bu ilim, gerçekte kim olduğumuzu ve olacağımızı, olabileceğimizi anlamak için muazzam bir araçtır. Hermes’in söylediği gibi “yukarısı neyse aşağısı da odur”. Yani evren, yaradılış bir bütündür ve bu bütünün parçaları karşılıklı etkileşim halindedir. Doğum haritamız bize bu etkileşimi anlamak için gerekli olan şifreleri verir.

Doğum haritanızın derinlerindeki bu “kod” iyice anlaşılıp, konuşma diline çevirildiği zaman, sadece potansiyelimizi, yeteneklerimizi, ihtiyaçlarımızı değil, aynı zamanda eksiklerimizi, geliştirmemiz gereken yanlarımızı da görürüz. Yani yetersizliklerimizin üstesinden gelmemize, güçlü yanlarımızı anlayıp sağlıklı bir şekilde kullanmamıza yardım eder.

Astroloji kendimizi tanımaya, anlamaya yardım ettiği gibi, ilişkide bulunduğumuz insanları da tanıyıp anlamamıza yardımcıdır.

İlişkilerde sorunlar mı yaşıyorsunuz? Temel analiz yöntemlerinin yanı sıra başka teknikler de kullanarak çok daha besleyici ilişkiler kurmak, değer verdiğimiz insanlara nasıl yaklaşacağımızı kavramak paha biçilmez bir kıymettir.

Daha sonraki paylaşımlarda Astroloji’nin en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı yetiştirmekteki katkıları ve bir araç olarak kullanımı hakkında yazmak isteğindeyim.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar