Hep duyuyorsunuzdur falan elementinden filan elementinden diye. Ben de size biraz Astrolojide temeli oluşturan Ateş, Toprak, Hava ve Su elementlerinden bahsetmek istedim. Bu dört element grubunun her birinde Öncü, Sabit ve Değişken olmak üzere üçer burç bulunur. Bunlara da Nitelikler denir. Bir başka paylaşımda da onlara bakarız birlikte.

Ateş elementi, her birimizin yaratıcı potansiyelidir. Düşüncelerimizi, hayallerimizi hayata geçirebilme ve etrafımızdakileri de motive edebilme yeteneğimizle bağlantılıdır. Ruhsal seviyedeki değişim-dönüşüm süreçleri bu elementle alakalıdır.

İkinci element olan Toprak, hem bedenimizle ilgilidir, hem de maddeye hakimiyetimizi anlatır. Somut, elle tutulur, gözle görülür şeyleri ifade eder. Pratik çözümler üretebilme, ayakların yere basması bu elementin yoğunluğuyla belirlenir.

Üçüncü element Hava insanın düşünme yetisi, zekası, entelektüel yanı ve iletişim becerisi ile bağlantılıdır. Zodyaktaki tüm burçlar hayvanlarla sembolize edilirken, Hava burçlarının sembollerinde insanlar kullanılır. Yani beyindeki gri madde Hava elementinin yönetimindedir denilebilir.

Son element Su ise hayatın temel taşını oluşturur. Su duygularla, hislerle ilgilidir. Psişik hassasiyeti, şefkati, merhameti ve anlayışı temsil eder. Hepimizdeki empati kapasitesi haritamızdaki Su elementinin yoğunluğuna bağlıdır.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar