Bugün Ay Yay burcunda hareketine devam ediyor. Bir sonraki paylaşımda Ay’ın Yay burcundaki konumuna ve etkilerine birlikte bakarız.

Bugünün en önemli astrolojik olgusu Venüs ve Satürn arasında Kova burcunda meydana gelen kavuşum. Satürn pek çoğunuzun da bileceği gibi hiç de pozitif yönleriyle tanınmaz ve korkulan bir arketiptir.

Verdiği derslerle, araya koyduğu mesafelerle ve beline doladığı buz parçalarından kuşağıyla, Satürn “zamanın efendisi” olarak bilinir. Venüs ise geleneksel olarak, aşk, sevgi, evlilik, finans, para, konformizm, lüks ve sanat sembolizmasına sahiptir.

Bugün en şiddetli hali olmakla birlikte takip eden birkaç gün daha hepimizde hafif depresif bir hal, yalnızlık hissi, duyguları dışarı vurmakta zorlanmalar görülmesi olasıdır. Bunun yanında Satürn’ün sert ve toleransı düşük tarzını tercih ederek kırıcı olma, yaptırımlar getirme, fazlaca fedakarlık bekleme eğilimimiz de olabilir. İlişkilerde taraflardan birinin fiziksel olarak uzağa gitmek zorunda olması, içten içe suçluluk hissinde olup kendini geri çekmesi de bu açı etkisi altında deneyimlenebilir.

Bu kavuşum aşk bağlantıları kadar finans dünyasında ve bizim mali kaynaklarımızda da etkisini gösterebilir. Maddi kaynaklarda kısıntıların olması, bütçede beklenmedik açıkların çıkması bireysel düzlemde yaşanabilir. Büyük ölçekte ise, finans alanında özellikle teknoloji kullanımıyla alakalı yeni kararların, kısıtlamaların ve uygulamaların getirilmesi mümkündür.

Artık söylemekten ben de utanıyorum ama maalesef en fazla burcu ve yükselen burcu Boğa, Aslan, Akrep ve Kova olanlar etkilenecekler. Diğer yandan bu burçların özellikle ilk haftasında doğanların daha dikkatli olması yararlı olur.

Sevgiyle,

Yorumlar

Popüler Yayınlar