Bildiğiniz gibi 27 Şubat Cumartesi günü Başak burcunda bir Dolunay meydana gelecek. Ben de öncesinde hazırlık olsun istediğim için dönemle alakalı birkaç ipucu paylaşmak istedim Yeniay fazıyla başlayan her döngü 28 gün sonra Dolunay’da son bulur. Hayatlarımızda da farklı alanlarda bir şeylerin neticesini elde ederiz. Başka bir deyişle Yeniay’da bilinçli ya da bilinçsiz ektiğimiz “niyet tohumları” Dolunay’da patlar filizlenir.

Enteresan bir şekilde pek çok insan farkında olmadan Ay döngünün bu enerjisi ile uyumludur ve Dolunay zamanında pek çok alanda bitirişler, sonlandırmalar yaşar, temizlik yapar, gereksiz buldukları, işlevini yitirmiş konu ve olayları hayatlarından çıkarır. Ama farkında olarak da, bilinçli bir şekilde Dolunay döneminde bazı yapmamız ve yapmamız gereken şeyler vardır. Aşağıda bu ipuçlarını bulabilirsiniz.

YAPIN

Yaşam alanınızı, bedeninizi ve zihninizi temizleyin. Dolunay’a kadar yoğunlaşan enerjinin temizlenmesi, üzerimizde hissettiğimiz baskıdan, ağırlıktan kurtulmamıza yardım eder.

Dolunay zamanı kristallerin yeniden programlamak üzere temizlenmesi için çok uygun bir dönemdir. Mümkünse açık havada, Dolunay’ın yoğun ışığında kristalleri bırakmak, topladıkları negatif yükten kurtulmalarına ve yeniden programlanarak kullanıldıklarında daha faydalı olmalarına yardım eder.

Bol bol meditasyon yapın ya da meditasyon yapmayı öğrenin. Dolunay’ın gücü ruhumuzun yansımalarını daha net görmemize, psişik hassasiyetimizin ve sezgilerimizin güçlenmesin yardım edecektir.

Hissettiğiniz yoğun duygusal enerjiyi dans ederek harcayabilirsiniz. Evde, bahçede ya da parkta sevdiğimiz bir müzikle dans etmek, enerjimizi iyi bir şekilde harcamamıza, bedenimizle duygularımızı uyumlamamıza yardımcı olacaktır.

Duygusal yüklerinizden/bagajınızdan kurtulun. Uzun zamandır zararı dokunduğunu bildiğimiz negatif duygularla vedalaşmak için Dolunay zamanı çok uygundur. Ya da duygusal yük yaratan kırgınlıklarımızı unutmayı tercih ederek affetmeyi seçebiliriz.

Planlarınızı, projelerinizi, niyetlerinizi gözden geçirin. Hedeflerimizin hangi aşamasında olduğumuza, yeniden yapılandırmaya ihtiyacımız olup olmadığına yakından bakmak için çok iyi bir değerlendirme dönemidir.

YAPMAYIN

Yeni hiçbir şeye başlamayın. Dolunay fazında duygular çok ön planda olduğu için genellikle kararlarımızda öznel ve irrasyonel oluruz. Attığımız adımlar ve yaptığımız başlangıçlar sonraki Ay fazlarında bize saçma ya da gereksiz gelebilir.

Ölçüsüz tepkiler vermemeye gayret edin. Duyguların ön planda olduğu bu dönemde, aşırı tepkiler vermeye, her şeyi duygusal seviyede algılamaya ve değerlendirmeye eğilimli oluruz. Dolayısıyla normalde bizden beklenmeyen reaksiyonlarımıza sonradan üzülebiliriz.

Hızlı kararlar almayın. Kararlarımızda hakimiyet duygularımızda olduğu için Dolunay günlerinde aşırı uçlarda dolaşmaya ve yanlış yönlere gitmeye çok daha yatkın oluruz. Özellikle geri dönüşü olmayan seçimlerimiz ve kararlarımızın bedeli ağır olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar